St. Kvě 8th, 2024
Spread the love

Organizátoři letošního Motosalonu, který se bude konat 29. února až 3. března v Brně, představili program letošního ročníku na tiskovce v pražském Autoklubu. Kdo potvrdil účast a jak  bude výstava vypadat?

Přehlídka novinek i bestselerů

Slavnostní zahájení Motosalonu proběhne ve čtvrtek 29. února v 13.30 v pavilonu F. Návštěvníci budou mít možnost vidět aktuální nabídku, včetně mnoha novinek pro rok 2024.

Chybět nebudou stroje značek Aprilia, Beneli, BMW, Brixton, BSA, Can-Am, CF Moto, Ducati, Fantic, Harley-Davidson, Honda, Indian, Jawa, Kawasaki, KTM, Moto Guzzi, Piagio, Peugeot, Qj, Royal-Enfield, Segway, Suzuki, TGB, Triumph, Ural, Vespa, Voge, Yamaha a řady dalších.

Anketa Motocykl roku 2024 v ČR

Stalo se už tradicí, že Motosalonu předchází volba Motocyklu roku, spolu s vítězi v jednotlivých kategoriích. Vítěze ankety v každé kategorii spolu s celkovým vítězem určí nejen odborná porota, ale také veřejnost v hlasování, které je zahájeno od 1. února 2024. Víc se zájemci dozví na www.motocyklroku.cz. Účastníci hlasování mohou vyhrát desítky hodnotných cen, včetně 100 000 Kč na nákup motocyklu.

Do ankety Motocykl roku 2024 v České republice bylo letos nominováno rekordních 49 strojů, rozdělených do šesti kategorií – od nejvíce obdivovaných sportovních silničních motocyklů, přes cestovní silniční stroje, naháče (naked bike), klasiky (choppery a cruisery), endura včetně cestovních, až po oblíbené skútry a mopedy.

Všechny nominované motocykly si budou moci návštěvníci prohlédnout přímo na Motosalonu. Slavnostní vyhlášení nových motocyklových laureátů ankety pro rok 2024 proběhne v sobotu 2. března, rámci slavnostního společenského večera přímo na Motosalonu.

Doprovodné akce

Pořadatelé letošního Motosalonu připravili pro návštěvníky celou řadu doprovodných programů, které nabídnou výstavku veteránů, s páteční „spanilou jízdou“, či testování novinek BMW s překážkovou dráhou.

Nadšence adrenalinu jistě potěší napínavá podívaná s předváděním kaskadérských kousků na motocyklech a další show. Chybět nebude ani školení teorie bezpečné jízdy v rámci projektu „Učíme se přežít“. Krátce a dobře na Motosalonu si každý vyznavač jedné stopy určitě přijde na své.

Karel Beránek, Autoklub ČR

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *