So. Dub 27th, 2024
Spread the love

AURES Holdings, která provozuje síť autocenter AAA AUTO, Mototechna, Auto Diskont a Driverama, jmenovala do pozice co-CEO Petra Vaněčka, který dosud působil na pozici provozního ředitele. Co bude s Karolínou Topolovou?

Petr Vaněček bude na pozici generálního ředitele působit s Karolínou Topolovou. Skupina tak chce ještě více podpořit růst skupiny i její geografickou expanzi. AURES za loňský rok prodal bezmála 100 tisíc vozů a působí na šedesáti místech v pěti zemích.

„Rozšíření nejvyššího vedení společnosti je reakcí na náš růst, expanzi, digitální transformaci a ještě větší důraz na zákaznickou spokojenost. Rozhodli jsme se proto složení top managementu posílit, abychom rozvoji společnosti dali nový impuls. Budeme pokračovat i dalšími změnami v organizační struktuře společnosti, kde chceme dát větší prostor k růstu dalším top manažerům,“ uvedla společná generální ředitelka a předsedkyně představenstva AURES Holdings Karolína Topolová.

Karolína Topolová se bude nadále věnovat strategickému řízení společnosti a jejích obchodních aktivit, řízení vztahů s investory a partnery, ESG, HR, zákaznického centra, marketingu, komunikace a backoffice. Do kompetencí Petra Vaněčka bude spadat výkonné řízení společnosti a obchodu, Mototechna Group (řešení mobility pro privátní zákazníky i malé a střední firmy), digitalizace, inovace, IT, data management a rozvoj pobočkové sítě. Jeho úkolem bude i pokračování geografické expanze firmy se zaměřením na rozvoj na polském trhu.

„Těším se na svoji novou roli, ve které se na nejvyšší úrovni podělím o kompetence se svojí dlouholetou kolegyní Karolínou Topolovou, se kterou nás pojí 25 let úspěšné spolupráce. Díky tomu, že část provozních manažerských kompetencí předám novému manažerskému týmu, budu se moci více soustředit na zásadní rozhodnutí týkající se obchodní strategie a projekty inovací a digitalizace. Díky digitalizaci jsme se stali středoevropskými lídry v našem oboru a dosáhli škálovatelnosti našeho obchodního modelu i v jiných zemích,“ uvedl nový generální spoluředitel AURES Holdings a člen představenstva Petr Vaněček. Petr Vaněček letos oslaví 25 let svého působení ve společnosti. Podobně jako Karolína Topolová prošel ve společnosti řadou pozic, v jeho případě od řízení zákaznického centra přes šéfa výkupu až k provoznímu řediteli.

Rozšíření nejvyššího vedení AURES Holdings o pozici co-CEO (společného generálního ředitele) je první fází organizačních změn v top managementu společnosti, které budou následovat v nejbližší době. Jejich cílem je posílit řízení firmy v době jejího rychlého růstu a plánované expanze zejména na polském trhu. Skupina AURES Holdings loni dosáhla nejlepšího prodejního výsledku ve své historii, když celkově prodala bezmála 100 tisíc vozů.

25 let v autobazaru

Petr Vaněček ve společnosti AURES Holdings začal působit před 25 lety, v roce 1999. V letech 2015–2016 působil na pozici viceprezidenta společnosti a od roku 2014 až do jmenování co-CEO byl jejím provozním ředitelem. Je také členem představenstva. Během svého působení na pozici provozního ředitele provedl společnost úspěšně érou digitalizace a transformoval společnost do pozice technologického leadera ve svém segmentu. Petr rovněž stojí za úspěchem rozvoje značky Mototechna, prodejce zánovních vozů a poskytovatele řešení mobility. Petr Vaněček je ženatý a má dvě děti.

Martin Moc, Senior Media Relations Specialist

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *