Čt. Kvě 9th, 2024
Spread the love

Škodovka si 2. listopadu pronajala sportovní halu v Dolních Břežanech u Prahy a sezvala evropské novináře a celebrity na premiéru čtvrté generace Superbu. Akci moderoval šéf automobilky Klaus Zellmer.

Novináři se před premiérou divili, že se světová premiéra vozu koná v lokální tělocvičně. Multifunkční hala se ale nakonec ukázala být důstojným místem pro tento event.

Mezi hosty se objevil ministr dopravy Martin Kupka, lokální politici i herecké celebrity. Specifikace novinky na pódiu představili postupně vedle Zellmera šéfdesignér  značky Oliver Stefani a člen představenstva Martin Jahn.

Připomněli historii modelu, která se píše od roku 2001. Dohromady se od té doby prodalo zhruba 1,6 milionu superbů. Na rozdíl sesterského passatu nabídne současná generace nejen variantu kombi, ale i liftback.

„Čtvrtá generace vozu Škoda Superb nabízí ještě sofistikovanější design, více prostoru, pohodlí a nejmodernější technologie. S novým modelem Superb budou mít zákazníci opět na výběr mezi karosářskými variantami kombi a liftback. Všech šest designů interiéru nabízí spoustu řešení s důrazem na udržitelnost, například textilie ze 100% ekologických materiálů,“ uvedl Stefani,“ který se na pódiu hodně věnoval také novým sdruženým světlometům vozu.

Přepracovaný interiér

Nejvíce změn oproti 3. generaci ale pak novináři našli uvnitř auta. Nové multifunkční ovladače (Smart Dials) a přepracovaný koncept interiéru s volně stojící obrazovkou infotainmentu o úhlopříčce 13″ mají přispívat k ještě snadnějšímu ovládání. „V autě najdete více než dvacet originálních vychytávek made in Škoda, například chlazení nabíjeného mobilu,“ upozornil Martin Jahn.

V nabídce jsou tři benzinové motory s výkony v rozpětí od 110 kW (150 k) do 195 kW (265 k) a dva naftové motory s výkony 110 kW (150 k) a 142 kW (193 k).

Portfolio doplňuje nový plug-in hybridní pohon, nabízený výhradně pro kombi, a také zcela nová mild-hybridní verze. Asistenční systémy, jako asistent při odbočování nebo asistence při průjezdu křižovatkou mají v modelu Superb také premiéru.

Erich Handl, Dolní Břežany

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *